Sempro Digitalbyrå

Hvordan installere og bruke Snapchat på iPhone og Android

Dette er en artikkel som er mer enn to år gammel og kan inneholde uriktig/ikke oppdatert informasjon

Til tross for at Snapchat har/hadde et noe "frynsete" rykte, er det i dag langt mer stuerent og benyttes av flere og flere for å sende kjappe beskjeder i form av bilde eller video. Snapchat har blitt så populært, så fort at mer enn 350 millioner snaps blir delt hver dag, globalt. Du velger selv hvor lenge du vil at dine venner skal kunne se bildene dine (og hvem av vennene dine som får de). Sjansen er relativt liten for at dine bilder kommer på "avveie" i forhold til andre sosiale nettverk. Enkelte firmaer har også startet å benytte Snapchat i sin markedsføring.

Her er en guide til hvordan du får installert Snapchat og kommet i gang, nesten like fort som du kan si "Selfie", for iOS og Android. Her er det ikke noe fotogalleri eller en mengde filtere å rote seg bort i (selv om du finner tilleggsfunksjoner også her).

1. Installer Snapchat appen

Hent appen fra App Store eller Google Play.

2. Trykk på «Sign Up»/«Registrer deg»

Legg inn e-postadresse, et passord du husker og bursdagen din, trykk «Sign up» igjen.

3. Velg et brukernavn/username

Dette må være unikt for din konto. og kan ikke forandres senere. Dine venner og andre kan bruke dette for å finne deg på tjenesten. Og brukernavnet ditt vil vises under ditt virkelige navn i deres Snapchat-kontaktliste

4. Finn venner

Snapchat spør deg om den får lov til å hente ut kontakter fra telefonen din. Om du ikke vil gjøre alt manuelt, så er dette det enkleste valget. Brukere av iOS kan skrive inn nummeret . (Androidbrukere kan gjøre dette senere.)

Du får så en liste av dine kontakter som er på Snapchat og som du kan velge om du vil legge til med en +knapp. Du kan fjerne og blokkere de senere om du gjør feil. Bare trykk på navnet deres og hold til du får en ekstra meny.

5. Ta et bilde

eller en video og send til en venn du har lagt til.

6. Du er i gang

Trykk på rundingen med tall nederst til venstre om du vil bestemme hvor lenge venner skal kunne se bildet. Om det er film så vises den i utgangspunktet én gang i det antall sekunder den varer (maks 10 sekunder). Om du vil skrive noe, så trykker du raskt på skjermen med bildet åpent og får opp tastaturet. (Pil ned knappen gir deg mulighet til å lagre bildet på telefonen din. Blyanten i øvre høyre hjørne lar deg tegne på bildet.)

7. Trykk på pilen helt til høyre

for å velge venner å sende bildet eller videoen til. Velg så de vennene du vil skal få bildet. (som under)

Det finnes litt andre funksjoner også, som stor tekst, et par filtere, velg om hvem som skal kunne sende deg snaps, historier osv. Se på det som januartrim å finne ut av resten.

Sempro Digitalbyrå