Sempro Digitalbyrå

Slik retter du opp en feilsendt Snap
Dette er en artikkel som er mer enn to år gammel og kan inneholde uriktig/ikke oppdatert informasjon.

Det har skjedd med sms, det har skjedd med mail og nå skjer det med Snapchat. Feilsendte meldinger og bilder gir daglig flere tusen mennesker hjertebank og anger. Men visste du at du kan trekke tilbake feilsendte Snapchatmeldinger? Her skal du få 3 tips om hva du kan gjøre når du har trykket litt for fort på "send"-knappen.

Vi er alle enige om at kontaktlisten til Snapchat gjør at du virkelig må ha tunga rett i munnen for å unngå og sende feil bilde til feil person. (Hvor blir det av gruppeløsningen Snapchat?)

Les også: Hvordan Installere og bruke Snapchat på iPhone og Android
Les også: Slik lager du ditt eget Snapchatfilter!

Så hva gjør du da, når du innser feilen og fyllebildet ditt ligger til spott og spe på My Story? Eller når du venter i skrekk på at den rosa pila ved siden av navnet til sjefen skal bli hvit, og han ser nattens eskapader?

Vi kan hjelpe deg, men bare husk en ting: du må være kjapp. Har mottakeren sett snappen, er det allerede for sent!

1. Slett feilsendt Snap

Har du feilsendt en snap, er det dessverre ikke annen råd enn å slette hele kontoen din. Det er en drastisk metode, og bør derfor bare brukes når det virkelig er krise. Slik gjør du det: Gå inn på innstillinger, velg hjelp. Deretter velger du "learing the basics". Helt nederst på listen finner du "delete account". Velg denne og da kommer du til en side hvor du skriver inn brukernavnet og passordet ditt. Da slettes kontoen din og snappen du har sendt. Igjen, husk på at dette må gjøres innen mottaker har sett snappen. Er pilen hvit, er det for sent. Da har skaden skjedd.

2. Slett Snap fra My Story

Denne metoden er ikke like drastisk som å slette kontoen din. Har du lagt ut noe du angrer på i My Story funksjonen, går du på menyen nederst til høyre. Her får du opp navnet ditt øverst. Trykk på det. Da dukker bildene du har lagt på "My Story" de siste 24 timene opp. Trykk på bildet du vil slette, og slett det ved å trykke på krysset til høyre. Eller så kan du gjøre det motsatte, nemlig å lagre bildet på telefonen din ved å velge pilen med strek under. Her må du også huske på å slette før noen ser bildet, men bildet blir uansett borte etter 24 timer.

3. Slett lagret Snap

Hackingskandalen av Snapchat før jul i 2014 avslørte at Snapchat ikke helt sletter brukernes bilder fra telefonene deres. De blir liggende i cache-filer inne i mobilen, og erfarne hackere har klart å knekke koden for å få tak i disse bildene. Er du redd for å få de private Snappene dine spredt for ville vinder, anbefaler vi at du sletter cache-filene på mobilen din. Det kan gjøres manuelt, eller ved at du laster ned en "rense-app" på mobilen din som kan slette disse filene. Mange av disse appene lar deg enkelt velge hvilke programmer du vil slette filene til. Velg Snapchat og bildene dine blir borte for alltid!

Ønsker du å finne ut hvordan du installerer og bruker Snapchat, så har vi skrevet en artikkel på det også! Det kan du lese her.

Sempro Digitalbyrå